Google Street View België gelanceerd, ook interessant voor documentatie van uw familiegeschiedenis!

Gisterenavond heeft Google eindelijk Street View gelanceerd in België! Al sinds 2009 heeft Google in heel België 360° opnames gemaakt van alle straten.

Naast een luchtfotozicht kan je nu voor je ergens naartoe gaat (een archief waar je nog nooit geweest bent bijvoorbeeld) ook kijken hoe de omgeving en het gebouw er op straatniveau uitzien en er virtueel rondwandelen.

Je kan dus ook virtueel op reis gaan in heel de wereld, Street View is al in verschillende landen beschikbaar. Ideaal om de woonplaatsen van familieleden of voorouders te zien zonder je huis uit te komen!

Ik heb Street View Nederland bijvoorbeeld gebruikt om het huis van Cornelis de Jekermans te zoeken in Bergen-op-Zoom (zie ook het artikel over Cornelis de Jekermans).

De Kerk van Zichem, waar mijn voorvader Judocus Eyckermans begraven ligt.

Het werkt heel eenvoudig: ga naar Google Maps en sleep het mannetje dat linksboven staat naar de plaats op de kaart die je wil zien. De bediening is even wennen, je kan rondkijken door het beeld met de muis te slepen en je kan verder stappen door op de straat te klikken. Door te klikken op een gebouw zoom je er op in.

De kerk van Zichem in de Map View

 

 

De foto’s uit mijn collectie zijn in principe niet te koop, maar een ernstig bod kan ik altijd in overweging nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.