Weekoverzicht

Dit is de eerste aflevering van een nieuw item op mijn blog. De bedoeling is om wekelijks links op te nemen naar interessante artikels die enigszins met genealogie te maken hebben.

Dit is de eerste oogst:

  • Australische Aboriginals – de eerste ontdekkingsreizigers: De Australische Aboriginals stammen rechtstreeks af van een vroege migratiegolf van Afrika naar Azië, die al ongeveer 70.000 jaar geleden plaatsvond – minstens 24.000 jaar vóór de bevolkingstrek waarvan de hedendaagse Europeanen en Aziaten afstammen. Daarmee zijn de Australische Aboriginals directe afstammelingen van de eerste mensen die ongeveer 50.000 jaar geleden op het Australische continent arriveerden.
  • Oudste Belgische vrouw blaast 111 kaarsjes uit: Germaine Degueldere vierde in het Waalse Binche haar 111ste verjaardag. Haar uitgebreide familie, die ondertussen al vijf generaties beslaat, kwam samen om die speciale gebeurtenis vieren.

Inschrijven op deze blog

Blijf op de hoogte van nieuwe berichten, publicaties en lezingen.Schrijf hier uw mening of uw opmerkingen: