Weekoverzicht

Wat er mij deze week is opgevallen:

  • Op Canvas begon Drie Generaties met een aflevering over 3 generaties Antwerpse politiemannen. Vooral de verhalen van de grootvader spraken aan. Het belooft een mooie reeks te worden met beroepsgerelateerde familiegeschiedenissen.
  • Ancestry.com zet nog tot 15 oktober elke dag een andere bron gratis open voor zoekers. Tot nu toe zijn er 2 Europese bronnen bij, één voor Ierland en één voor Duitsland.
  • Geneanet wordt steeds interessanter om bijvoorbeeld oude postkaarten te zoeken, nu ook met de mogelijkheid van plaatsing op een kaart. Deze functionaliteit lijkt ietwat vergelijkbaar met het zeer leuke initiatief Historypin.com, waarop nog niet zoveel Belgische en al iets meer Nederlandse beelden te vinden zijn. Dit zou wel eens een heel interessante bron van beelden kunnen worden, werk mee en plaats er uw postkaarten en andere oude foto’s op!
  • In De Standaard Weekblad, dat bij de weekendkrant zit, staat een lezenswaardig artikel over DNA onderzoek en genealogie “Van aap tot Lieven”, dat zowel het Genographic Project van National Geographic als het DNA project van de VVF belicht, alsook een vermelding van FamilytreeDNA. Toevallig ook de 3 projecten waar ik zelf aan deelneem. Het artikel gaat natuurlijk over enkele mensen met een zeldzame haplogroep, zodat er een interessanter verhaal te vertellen is dan van de meesten onder ons met een ‘gewone’ haplogroep.

De foto’s uit mijn collectie zijn in principe niet te koop, maar een ernstig bod kan ik altijd in overweging nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.