In zijn beginperiode tekende Albert Van Hecke zijn schilderijen nog met zijn volledige achternaam “A. Van Hecke”, hier in 1933:

Later werd de ondertekening afgekort tot “AHecke”, waarbij de V geïntegreerd is in de A en de H. Het voorlopig vroegste voorbeeld van de verkorte handtekening dat ik vond dateert van 1935, op twee winterlandschappen.

De verandering situeert zich dus tussen 1933 en 1935.

Wie weet in welk jaar de verandering plaatsvond, of nog eerdere voorbeelden van “AHecke” of latere voorbeelden van “A. Van Hecke” kent mag het mij altijd laten weten.

Van Hecke’s persoonlijke handtekening is soms te vinden op de achterkant van een schilderij:

Handtekening Albert Van Hecke
Persoonlijke handtekening Albert Van Hecke

Of op deze fiche van kunstkring Pogen die hij ondertekende als secretaris:

Albert Van Hecke als secretaris van kunstkring Pogen
Albert Van Hecke als secretaris van kunstkring Pogen

Ander werk dan olieverfschilderijen is soms ondertekend met zijn persoonlijke handtekening aan de voorzijde. Zoals deze kleine aquarel uit 1961:

Aan de Schelde (aquarel), Albert Van Hecke, 1961
Aan de Schelde (aquarel), Albert Van Hecke, 1961

Meer over Albert Van Hecke’s leven en werken.

4 gedachten over “Handtekening Albert Van Hecke

 1. De naam van Hecke intrigeert mij, want ik heb een schilderij van ene M. van Hecke. De voorstelling is een brug over een gracht met daarop een meisje en daarachter een drietal huizen. Het zou om het stadje Brugge gaan. Op zoek naar informatie kwam ik deze site tegen en de handtekening lijkt wel wat op die op mijn schilderij. Als u een afbeelding wilt kan ik die wel sturen.
  Vriendelijke groet,
  Martin Hollaar

  1. Heb laatst een schilderij gekocht in spoorwinkel Hamme ,is van men geboortedorp kastel nl de kerk met op voorgrond oude huisjes geschilderd in 1979 en idd met potlood geschreven achteraan AVanhecke ,ben zeer blij met deze aankoop .

 2. hallo,

  Ik heb een schilderijtje van Albert Van Hecke van het jaar 1940 waarbij “van” ook al door de schilder niet meer werd gebruikt.

  groetjes
  Dirk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.