De link met de beeldhouwersfamilie Geefs

De jonge Willem Geefs geportretteerd door de Antwerpse schilder Gustaaf Wappers.

Het was lang een vraagteken of de Geefsen in onze familie ook familie waren van de 19de eeuwse Antwerpse beeldhouwers Guillaume/Willem Geefs en zijn broers Joseph/Jozef Geefs, Jean/Jan Geefs, Théodore Geefs, Aloys Geefs en de tweelingen Charles Geefs en Alexandre Geefs.

De verbinding van onze familie met de familie Geefs gaat enerzijds via Elza Geefs, de tweede vrouw van mijn grootvader langs vaderskant (Pierre Eyckerman), en anderzijds via mijn overgrootmoeder langs moederskant Pauline Geefs. Volgens de overlevering zei Pauline altijd dat Willem Geefs haar kozijn was.

We hebben nu ontdekt dat dit niet echt klopt, maar haar grootvader was wel een neef van Willem Geefs. Er is in de familie ook een portret van een jonge Willem Geefs overgeleverd, gemaakt door Gustaaf Wappers (zie hiernaast).

De gemeenschappelijke voorouders met de beeldhouwers zijn Joannes Baptiste Geefs (°1735) en Maria Moons uit Herentals. Hun zoon Adriaan (°1773) is de stamvader van mijn tak; hun zoon Joannes (°1779) is de stamvader van de beeldhouwerstak. (zie ook het -nog onvolledige- stamboomoverzicht Geefs).

De foto’s uit mijn collectie zijn in principe niet te koop, maar een ernstig bod kan ik altijd in overweging nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.